.side-img { float:left; width:50%; } .side-img { float:left; width:50%; }

Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

Dermatolojik Cilt Bakımı/ Cilt Bakımı Ankara

Dermatolojik cilt bakımı nasıl yapılmalı, cildinizdeki soruna yönelik yapılmaktadır. Düzenli olarak cilt bakımı yaptırmak hastanın ciltte oluşmuş hasarları hafifletmek ve deri sağlığını korumak amacıyla önemlidir.

Çevresel etkenler (sigara, hava kirliliği, ışık kirliliği vb), sağlıksız beslenme ve stres genel sağlığımızı etkiler. Organlarımızın en büyüğü olan cildimiz de bu durumdan olumsuz etkilenir. Görünür bir organ olması nedeniyle cildimizde oluşan problemler daha çok gözümüze batar.

Cilt sağlığımız  korumak hem estetik hem de sağlık açısından çok önemlidir. Bu yüzden cildimiz ile ilgili sorunları görmezden gelmemek ve bir sorun oluştuğunda dermatoloğa gitmek  gerekir.

Yapılacak cilt bakımının türüne ve uygulamalara Dermatoloğunuz muayene sonrası karar verecektir.

Dermatolojik cilt bakımı hangi durumlarda uygulanır;
  • Mat cilt renginde parlaklık elde etmek için
  • Siyah noktaların giderilmesi için
  • Güneş lekelerinin iyileştirmesinde
  • Yüzde kızarıklık ve hassasiyet sorunu varsa
  • Cildin derinlemesine nemlendirilmesi
  • ciltteki kırışıklık ve sarkmaların azaltılmasında
  • Kollajeni arttırmak için, dermatolojik cilt bakımı Ankara kliniğimizde hastalarımıza en uygun yöntemleri kullanır.
Dermatolojik cilt bakımı ne sıklıkta yapılmalıdır?

Hastaya ve yaşanan cilt sorununa bağlı olarak değişiklik göstermek ile birlikte yılda 2-4 kez olmak üzere ya da her mevsim geçişinde  bir dermatolojik cilt bakımı yapılabilir. Cilt bakımı için uygulanan yönteme göre de bakım sıklığı değişebilir.

Dermatolojik cilt bakımı uygulamaları nelerdir?
      • Kimyasal peling
      • Mikroneedling (dermapen)
      • Mekanik temizleme
      • Soğuk lazer
      • Lazer rejuvenation
      • Photo rejuvenation (IPL)
mikroiğneleme dermapen tedavisi, ankara cilt bakımı, dermapen ankara, mikroiğneleme ankara, mikroneedling ankara
Dermapen minimum epidermal hasarla cildin doğal kollajen ve elastin üretimini harekete geçiren mikroiğneleme yöntemidir.
lazer cilt rejüvenasyon lazer ile cilt yenileme, lazer ile cilt bakımı, cilt bakımı ankara, ankara lazer ile cilt bakımı, Cilt rejüvenasyon ankara
Lazer ile cilt rejuvenasyon , cilt yenileme; yaş alma, güneş ve çeşitli faktörlere bağlı olarak ciltte oluşan kızarıklık görünümü ve pürüzleri ciltte yeni kollajen üretimini uyararak iyileştirmesine katkı sağlayan invazif olmayan bir işlemdir.

Dermatologların 2024’de Cilt Bakımı İle İlgili Önerileri

Dermatologların sağlıklı ciltleri korumak veya problemli ciltleri iyileştirmek için tüm hastalarına önerdiği ve aslında kendilerinin de kullandığı cilt bakım önerileri vardır.

Cilt bakımı önerilerine geçmeden önce hangi cilt tipine sahip olduğunuzu öğrenmeniz gerekir. Cilt tiplerini kısaca sıralayalım:

  • Hassas cilt, ürün kullanımından sonra kızarabilir, yanma ve batma hissedilebilir.
  • Normal cilt, kişiden kişiye değişen özellikte olup cilt bakımı ürünlerine aşırı tepki vermeyen bir cilt tipidir.
  • Yağlı cilt, büyük gözenekli ve yağ salgısı fazla olan ciltlerdir. yağ bezleri oldukça aktiftir. Yağlı cilt nemsiz olabilir çünkü yağ ve su farklı şeylerdir.
  •  Kuru cilt, donuk ve cansız görünen bir cilt türüdür. Pul pul döküntülü, kaşıntılı veya  pürüzlüdür.
  • Karma cilt, yüzümüzün bazı bölgelerinin kuru, bazı bölgelerininde yağlı olması durumudur.

Cilt bakımı nasıl yapılmalı;

Cilt tipimizi tanıdıktan sonra dermatologların cilt bakımı önerilerine geçebiliriz.

  1. Her gün, her mevsim güneş koruyucu krem kullanın. Güneş kremi doğru uygulandığında cildinizi güneş yanıklarına, cilt kanserine, kırışıklıklara ve lekelere karşı korur.
  2. Kapalı solaryum yatakları kullanmayın. Bronzlaşmak için kullanılan solaryum yatakları tıpkı güneş gibi cilt kanserine neden olan UV radyasyonu yayar. Solaryum salonlarından alınan bir seans bile melanom geliştirme riskinizi %20 arttırır.
  3. Makyajınızla uyumayın. Makyajla uyumak gözeneklerinizi tıkayacağından sivilceler, cilt kuruluğu gibi birçok soruna yol açabilir.
  4. Cilt bakım rutininizi basitleştirin. Cilt bakımı ürünleri kullanıyorsanız bilmemiz gereken, daha az ürün daha fazla cilt sağlığı demek, olduğudur. Çok fazla ürün, özellikle yaşlanma karşıtı ürünler cildinizi tahriş edebilir.
  5. Cilt bakım ürünlerinizi cilt tipinize göre seçin. Bunun için önce yukarıda söz ettiğim cilt tiplerinden hangisine sahip olduğunuzu belirleyin ve buna göre ürün alın.
  6. Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun. Gün boyu bilerek bilmeyerek defalarca ellerimizi yüzümüze götürürüz. Her seferinde elimizdeki kirleri, mikropları yüzümüze aktarmış oluruz. Bunu yapmamak için kendimizi kontrol etmemiz gerekir.
  7. Süresi dolmuş ürünleri kullanmayın. Tüm cilt bakım ürünlerinde son kullanma tarihlerini kontrol edin ve tarihi geçmişleri atın. Bunun için yapmanız gereken en iyi şey gereksiz ürün almamaktır.
  8. Stresli olduğunuzda cildinize dokunmayın. Deri yolma çeşitli cilt enfeksiyonlarına neden olur.
  9. Sigara içmeyin. Sigara içen insanların sayısı maalesef ki azalmıyor. Sigara içmek cildimizin kuru, donuk veya kırmızı görünmesine neden olur. Sigara içenlerde serbest radikallerin kolejen fibrilleri kalitesiz ve zayıf düşürdükleri gözlenmiştir. Sigara içen birinin cildinin hasarlı ve özellikle ağız çevresinin kırışık görünmesi bu yüzdendir.
  10. Şekerli gıdalardan uzak durun. Şeker akne ve cilt yaşlanmasına neden olur. Cilt sağlığı ve genel sağlık için diyetinize dikkat etmelisiniz. Glikoz, kolejenin yapısını ve işlevini olumsuz yönde etkiler. Araştırmalar glisemik yükü yüksek yiyeceklerin akne oluşumunu arttırdığını göstermektedir.
  11. Kaynar sıcak duş almayın. Aşırı sıcak su cildinizin nemini alıp kurumasına ve pul pul dökülmesine neden olur.

Cilt bakımında amaç sadece güzel görünmek değil, sağlıklı bir cilde sahip olmak için cilt sağlığını korumak olmalıdır.

Cilt sağlığımızı asıl belirleyen  de kullanılan pahalı ürünler ve pahalı bakımlar değil, genetik yapımız, beslenme ve yaşam şeklimizdir. Sosyal yaşam tarzımız ve iyi beslenme bir çok cilt sorunumuza çare olabilir.

 

 

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA
Güncel

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit toplum genelinde yaygın olarak gözlemlenen bulaşıcı özelliği…