Ankara Varis Tedavisi

Varis Tedavisi Nedir?

Varisli damarlar genelde bacaklarda oluşan, bükülmüş, şiş görünen damarlardır. Örümcek ağı şeklinde, küçük kılcal damar formlarında olan daha hafif varisler de kozmetik olarak rahatsız edici olabilir. Varis tedavisi bu tip damarsal sorunları çözebilir.

Varis Tedavisi, Ankara Varis Tedavisi,Varis Tedavisi Ankara, Lazer ile Varis Tedavisi Varis tedavisi amacı, şikayetlerin azaltılması veya görünümün düzeltilmesi ve komplikasyonların önlenmesidir. Medikal ve cerrahi tedavi yanında yaşam şeklinde değişiklikler ve çeşitli egzersizlerle desteklenmesi gerekir.

Varis Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Skleroterapi

Kullanılan medikal ilaçlarla amaç varisli damarın kapatılmasıdır. Damar içine enjekte edilen sklerozan ilaç varisli damarın içinde inflamasyon oluşturarak varisli damarı tıkar. Tıkanan damar daha sonra absorbe olarak kaybolur.

Skleroterapi ile varis tedavisi birkaç seans olarak planlanır. Lazerli tedaviler genellikle küçük çaplı damarlar için uygundur. Seans sonrası elastik bandaj ilacın varisli damar üzerindeki etkinliğinin artmasına yardımcı olur. Ortalama seans sayısı 2-4 arasında değişir. Küçük çaplı varis damarları veya kılcal damar uygulamalarında ilacın damar kaçma riski artarak kalıcı leke oluşum riskini artırır. En önemli riskler arasında kalıcı leke ve cilt içine kaçması ile leke bırakabilmesidir.

Lazerle Varis Tedavisi

Genellikle 4-5 mm ye kadar olan damarlar için kullanılır. Damara yakın kan hücrelerinin ısınarak damar duvarında oluşan ısınma ve tıkanma ile etki eder. Etki mekanizması skleroterapi ile varis tedavisine benzer. Yan etki riski skleroterapiye göre oldukça düşüktür. Lazerle varis tedavisinde en çok kullanılan dalga boyu NdYag olup bunun yanında KTP ve Puls Dye lazer ayrıca bu amaçla kullanılır.

Genel olarak lazerler örümcek damarları tedavi etmede etkili ve güvenli yöntemlerdir. İğneden korkan, yüzünde örümcek damarlar olan hasatalar için invaziv olmayan iyi bir seçimdir.

Lazerle varis tedavisinin yan etkileri arasında kabuklanma, kızarıklık, şişme gibi ender rastlanan geçici durumlar oluşabilir. Deneyimli ellerde lazerle varis tedavisi yan etki riski oluşturmadan memnuniyet verici sonuçlar oluşturabilir.

Lazerle Varislerin Tedavisi Ağrılı Bir Uygulama mıdır?

Lazerle varislerin tedavisi diğer tedavi yöntemlerine göre ağrısız ve konforlu bir tedavidir. Tedaviyi alacak olan hastalar seans öncesinde agrı kesici bir ilaç kullanabilirler.

Endövenöz Lazerle Varis Tedavisi

Aşırı büyük varis damarlarının içine uygulanan katater yardımı ile lazer ışığı tarafından kapatılması esasına dayanır. Lokla anestezi altında uygulanır. Klasik cerrahi ameliyattan daha az travmatik olduğu kabul edilir.

Endövenöz Varis Ablasyonu

Lazer yerine radyofrekans dalgalarının kullanılması ile aynı şekilde varis damarının kapatılması sağlanır. Lazer ile elde edilecek sonuçlara benzer bir görünüm elde edilir.

Ayaktan Küçük Cerrahi İle Lokal Varis Eksizyonu

Küçük varisli damarın cilde çok yakın olduğu durumlarda küçük bir kesi ile eksizyonu içerir.

Damarın Cerrahi Olarak Çıkarılması

İleri varis vakalarında ameliyatla damarın çıkarıldığı yöntemdir. Genellikle anestezi altında yapılır. İyileşme 1-4 haftada tamamlanır.

Varisli damarlardan kurtulmanın tedavi yöntemleri çoktur. Cerrahi veya cerrahi olmayan tedavilerle varislerinizden kurtulabilirsiniz. Fakat varisler tekrarlayabilir çünkü vücudumuzun heryerinde damarlar bulunur. Varis oluşumunu engellemek ya da en aza indirmek için kişisel olarak yapmamız gereken uygulamalar vardır. Yaşam tarzımızdaki olumlu değişim birçok rahatsızlığımızı önlediği gibi varis oluşumunu da önleyebilir.

Varis oluşumunu azaltmak için neler yapabiliriz;

  • Beslenmeye dikkat etmek,
  • egzersiz yapmak,
  • fazla tuzdan ve şekerden kaçınmak,
  • uygun ayakkabılar giymek,
  • fazla kilolardan kurtulmak,
  • hareketsiz şekilde ayakta durmak,
  • uzun süre oturmak,
  • varis çorabı giymek, yapabileceklerimiz arasındadır.

 

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA
Güncel

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit toplum genelinde yaygın olarak gözlemlenen bulaşıcı özelliği…