Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu Ankara

Dudak Dolgusu Nedir?

dudak dolgusu ankara
Dolgu uygulaması ankara

Dudak dolgusu; Dudaklarının güzelliği ile ilgili endişesi olan ve bunu bir sorun haline getiren hastalarımıza hitap eden bir dolgu uygulamasıdır.

Güzelliğin önemli parametrelerinden bir tanesi de dudaklardır. Gençlik, güzellik ve çekicilik ölçüsü olarak en çok dikkat çeken bölgedir. Kusursuz güzellik, altın oran olarak tabir edilen kavram içinde dudaklar başlı başına önem arz eder. Kusursuz güzellik sağlayabilmek pek mümkün olmasa da olabilecek maksimum güzelliği sağlayabilmek artık tıbbi estetik ve kozmetik yaklaşımlarla mümkün olabilmektedir.

Kimi zaman doğuştan, kimi zaman geçen yıllar içinde yer çekiminin de etkisiyle dudaklar hacmini kaybedip incelir, şekli bozulabilir. Ayrıca, sigara içme, güneş, sağlığa zararlı makyaj malzemeleri de dudak sağlık ve güzelliğini etkileyebilen faktörler olarak karşımıza çıkar.

Dudak yapısından memnun olmayan ya da zaman içinde saydığımız sebeblere bağlı olarak dudak şekli ve görünümü bozulan hastalar, özellikle kadın hastalar daha güzel görünen dudaklar isterler. Çünkü güzel görünmek insana kendini iyi hissettirir ve özgüven kazandırır. Dudak dolgusu ankara estetik uygulaması burada devreye girer.

Burun Dolgusu Tedavisi

Dudakların kalınlaştırılması ve dolgunlaştırılması amacıyla hyaluronik asit içerikli dolgular kullanılarak yapılan işleme dudak dolgusu denir. Dolgu işlemi sonrasında hastalarımızın kendini daha mutlu hissetmesini sağlarken ayrıca daha güzel görünmelerini de sağlamış oluyoruz.

Burada şunu da özellikle ifade etmek gerekir ise dolgu uygulaması kimi zaman çok karıştırılmasına rağmen botoks uygulaması değildir. Kullanılan malzemeler tamamen farklı olup, farklı  estetik uygulamalardır.

dudak dolgusu
Dolgu uygulaması örneği

Dudak Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

1.Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Normalde kullanılan dolgunun türüne  göre uygulamalarda farklılıklar olabilmekle beraber temel mantık aynı biçimdedir. Ağırlıklı olarak kullanılan malzeme insan vücudunda bulunan Hyaluronik Asit isimli maddedir.

İşlem süresi uzun sürmez. Dolgu yapılmadan önce, dudağa lokal anastezik krem sürülür ve böylece ağrı ve acı hissi yaşanmaz. Bir süre kremin etki etmesi beklendikten sonra dolgu enjekte edilir.

İşlem hangi dudak için kullanılan dolgu türü olursa olsun dudak köşesine yakın olan kısımdan yapılır. Tüm bu işlemler için özel olarak üretilen çok özel iğneler son derece kontrollü bir biçimde uygulanır. Kullanılacak olan dolgu miktarı tamamen dudağın durumuna ve nasıl bir görünüm istendiğine bağlıdır.

2.Dudak Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Kalıcılıkla ilgili üç çeşit dolgu mevcuttur. Şöyle sıralayabiliriz;

Geçici dolgu: Adından da anlaşılacağı üzere toplamda 12 aya kadar kalıcı olan ve de ağırlıklı olarak Hyaluronik Asit uygulanan birçok insanın en çok tercih ettiği dudak dolgusu yöntemidir. En sağlıklı olan yöntemdir.

Kalıcı  dolgu: Çok sağlıklı olmayan ve bir kere yapıldıktan sonra sürekli olarak dudaklarda kalan dolgu yöntemidir. Ameliyat ile yapılan bir yöntemdir. Kullanılan malzeme ise dermofat greft ismi ile bilinen yağ dokusu ve yağ enfeksiyonlarıdır. Uzmanlar çok fazla tavsiye etmemektedir.

Kalıcı dudak implantı (permalip): Son olarak da dolgu çeşitleri içinde karşımıza kalıcı dudak implantı permalip gelir. İşlem adından da anlaşılacağı gibi permalip isimli kalıcı dudak silikonu ile yapılır. Permalip dudakta herhangi bir sorun yaşatmayan bozulmayan, yırtılmayan, yumuşacık dudak yapısına uygun olan bir malzemedir. FDA tarafından dudak implantında onayının alınmış olduğunun da altını çizmek gerekir.

Her üç uygulamanın da dudak dolgusu uygulamaları farklılık gösterdiği gibi başlı başına uzmanlık gerektirmektedir.

3.Hangi Durumlarda Dudak Dolgusu Uygulanır?

  • İnce dudakları sahip olanlarda dudaklara hacim kazandırmak için uygulanabilir.
  • Dudak çerçevesi olmayan hastalarda dudak sınırlarına dolgu uygulaması yapılabilir ve hastaya dudak çizgisi kazandırılabilir.
  • Dudak bölgesinde bulunan asimetrilerin giderilmesi için dolgu tedavisi uygulanabilir.

4.Dudak Dolgusu Kimlere Yapılır?

Dudak dolgusu uygulamasının belirli bir yaş sınırlaması yoktur. Fakat her estetik uygulamada olduğu gibi tüm danışanların 18 yaşını beklemeleri önerilir. Dudak estetiği dudak çizgisinin belirsizliğinden rahatsız olan, hacim ve asimetri sorunu yaşayan tüm hastalar için uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.

5. Dudak Dolgusu Ne Amaçla Yapılır?

dudak dolgusu
hyaluronik asitli dolgu dokunuşu

 

Dudak dolgusu uygulamaları; mevcut dudak yapısını şekillendirmek (dudak çizgisini belirlemek) ve zaman içinde dudağın kaybettiği volümü dudak yapısına geri kazandırmak için uygulanan bir estetik dermatoloji tedavisidir. Tedavi için tercih edilen dolgular genellikle hyaluronik asitli dolgu maddeleridir. Dudak dolgusu  Yüz dolgusunun alt branşıdır.

6. Çekici Dudaklar Nasıl Olur?

Çekici bir görünüme sahip olmak için gereken estetik uygulamalar kişiden kişiye değişmektedir. Dudakların daha çekici olması için hastanın yüz şekline uygun ve bütünsel bir yaklaşım ile işlem öncesi doğru değerlendirilmesi gerekir. Dudak görünümünün daha dikkat çekici ve hoş görünmesi için üst dudağın 1-2 cm dışarda olması ve dudak çizgisinin belirgin olması istenir. Üst dudak bölgesinde ki hacim alt dudak dan biraz daha az olmalıdır.

7. Dudak Dolgusu Kimlere Yapılır?

Dudak dolgusu uygulamasının belirli bir yaş sınırlaması yoktur. Fakat her estetik uygulamada olduğu gibi tüm danışanların 18 yaşını beklemeleri önerilir. Dudak estetiği dudak çizgisinin belirsizliğinden rahatsız olan, hacim ve asimetri sorunu yaşayan tüm hastalar için uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.

8. Dudak Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Dudak estetiğinde dolgu tedavisini seçmenin başlıca avantajları;

  • Dolgu tedavisi sırasında enjekte edilecek dolgu miktarı kontrol edilebilir. Bu sayede dudakların ihtiyaç duyduğu hacim doğru belirlenebilir, doğal bir görünüm elde edilebilir.
  • Alerjik reaksiyonlar ile karşılaşılmaz. Kullanılan dolgu maddelerinin güvenirliğine göre (FDA ve Sağlık Bakanlığı onaylı dolgu maddeleri)
  • Hızlı ve konforlu bir tedavi uygulamasıdır.
  • Dolgu uygulamaları dudaklara hacim kazandırırken aynı zamanda dudakları şekillendirebilir.
  • Birden fazla yapılan dolgu uygulamalrı sayesinde dudak bölgesine kazandırılan hacim kalıcı hale gelebilir.

9. Dudak Dolgusu Kalıcı mı?

Dudak dolgusu uygulamalarının ortalama kalıcılık süresi 12-18 ay arasında değişmektedir. Dolgunun kalıcılığı uygulanan bölgeye,hastanın hormonal yapısına ve kullanılan dolgu maddelerinin çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Tekrarlanan  dolgu uygulamaları ile kalıcı sonuçlar elde edilebilir.

10. Dudak Dolgusunun Etkisi Ne Zaman Görülür?

Dolgu uygulamaları, enjeksiyonunun yapıldığı andan itibaren etkisini göstermeye başlar. Tam olarak dolgu etkisinin gözlemlenmesi enjeksiyon bölgelerinde oluşan ödemin geçmesi ile birlikte 10 günlük bir süreç gerektirir.

11. Dudak Dolgusu Ömrü Ne Kadar Sürer?

Dudak dolgusunun kalıcılığı hastadan hastaya değişebilir. Tedaviyi alan hastanın hormonal yapısı, uygulamanın yapıldığı bölge ve kullanılan dolgu maddesine göre dolgunun kalıcılığı değişmektedir. Hyalüronik asit içerikli dolgular genellikle 12-18 ay arasında vücuttan atılır. Aralıklı tekrarlanan uygulamalar ile dudak hacminizi koruyabilirsiniz.

12. Dudak Dolgusu Ne İşe Yarar?

Dudak bölgesine uygulanan dolgu enjeksiyonları dudaklara kaybettiği hacmi kazandırabilir, hacim kaybına bağlı asimetrik dudak görünümünü düzeltebilir ve daha belirgin bir  dudak hattının oluşmasını sağlayabilir.

13. Dolgu Sonrası Ödem ve Şişlik Olur mu?

Dolgu uygulamalarından sonra cilt altında ödem oluşumu beklenebilir. Dolgu uygulamaları sonrasında oluşabilecek ödem ve şişlik uygulamanın yapıldığı günden itibaren ilk 10 gün içinde iyileşir. Dolgu uygulamalarından sonra oluşabilecek ödem ve şişlik geçici bir yan etkidir.

14. Dudak Dolgusu Sonrası Dudaklar Yapay Görünür mü?

Dudak bölgesinde uygulanan dolgu enjeksiyonları kontrollü bir şekilde yapılabilir. Dolgu maddeleri 1 veya 2 seans halinde uygulanabilir. Enjekte edilen dolgu miktarı uygulamanın yapıldığı bölgenin ihtiyacına göre kontrollü bir şekilde verildiğinde hastalar doğal bir görünüme kavuşulabilir.

15. Dudak Dolgudan Sonra Su İçilir mi?

Evet, dolgu uygulamalarından sonra doktorunuz size günde 2 ile 3 litre su  tüketmenizi tavsiye edecektir. Dolgu uygulamaları sonrasında su  tüketimioluşabilecek ödem ve şişliğin daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır ve cilt kuruluğunu önleyecektir.

16. Dudak Dolgusu Sonrası Duş Alınır mı?

Dudak bölgesine uygulanan dolgu tedavisinden sonra ilk 24 saat duş alınmaması enfeksiyon bulaşma riski sebebiyle önerilir. Dolgu uygulamasının yapıldığı günden sonra ilk 3 gün çok sıcak veya çok soğuk su ile duş almaktan uzak durmanız gerekir.

17. Dudak Dolgusu Sonrası Topaklanma Normal mi?

Dudak bölgesine uygulanan dolgu enjeksiyonları için birden fazla teknik vardır. Her bir teknik dudağın farklı derinliklerine dolgunun enjekte edilmesini sağlar. Buna bağlı olarak dudak dolgusu uygulaması sonrası topaklanma oluşması beklenen bir durumdur. Topaklanma durumu genellikle işlem sırasında belli olur ve küçük bir masaj ile dağıtılır. Topaklanma geçici bir durumdur. Dolgu uygulamalarından sonra topaklanma hissederseniz doktorunuz ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

18. Dudak Dolgusu Sonrası Ne Yenir?

Dolgu uygulaması sonrası ilk 3 ün çok sıcak veya çok soğuk yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi gerekir.

19. Dolgu Sonrası Ruj Sürülür mü?

Dudak bölgesine uygulanan dolgu enjeksiyonları sonrası ilk 24 saat içinde makyaj yapmaktan ve dudak bölgesine ruj sürmekten kaçınılması gerekir. Enjeksiyon bölgeleri henüz iyileşmediği için enfeksiyon riskinden korunmamız gerekir.

20. Dolgu Sonrası Kaç Saat Sonra Yemek Yenir?

Dudak dolgusu uygulaması sırasında yapılan  lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra yemek yenebilir.  Bu da 2-3 saat sürebilir. yani 2-3 saat bir şey yememeli ve ruj sürülmemelidir.

21. Dolgudan Kaç Gün Sonra Duş Alınır?

Enjeksiyon alanları dolgu uygulamasının yapıldığı andan itibaren 24 saat içinde kapanacaktır. Dolgu uygulamasından 24 saat sonra duş alınabilir.

22. Dolgu Tedavisi Güvenli mi?

Dudak bölgesinde kullanılan dolgu maddeleri hayluronik asitli dolgulardır. Hyaluronik asit vücudumuzda doğal olarak bulunan bir maddedir. Bu sebeple güvenli bir dolgu maddesi olan hyaluronik asitli dolgular güvenle dudak bölgesine uygulanabilir.

23. Dudak Dolgusu Acı Verir mi?

Dudaklar hassas bölgelerimizden biridir. Çok sayıda sinir ucu ve kan damarı içerir. Öpüşmek ve yemek yemek için kullandığımız vücudumuzun bir parçasıdır. Bu nedenle biraz acı hissedilebilir ve morarma beklenebilir.

Dolgu uygulamalarında olabilecek morarma ve acı hissi için işlem öncesi lokal anestezi kullanılır. Buz uygulaması yapılabilir. Lokal anestezi ile gerçekleşen dolgu maddelerinin enjeksiyonu konforlu bir tedavi yöntemidir.

24. Dudak Dolgusu Öpüşürken Bozulur mu?

Dudak bölgesine uygulanan dolgu enjeksiyonu sonrası ilk 3 gün dudak bölgesine hassas davranılmalıdır. Dudaklar aşırı hareket ettirilmemelidir. Bu nedenle ilk 3 gün hastalara sert öpüşmelerden kaçınmaları tavsiye edilir.

25. 1 ml  Dolgu Yeterli mi?

Dolgu maddelerinin miktarı uygulamanın yapıldığı bölgeye ve ihtiyaç durumuna göre değişmektedir. Genellikle basit düzeyde hacim kaybı ve dudak çizgisi ihtiyacı olan hastalarda 1 ml dolgu yeterli olmaktadır.

26. Dudak Dolgusu Geçince Ne Olur?

Dudak bölgesine uygulanan dolgu enjeksiyonlarının etkisi geçtiğinde hastalar dudak dolgusu işlemini yaptırmadan önceki dudak görünümüne yeniden kavuşur. Uygulanan dolgu maddelerinin etkisi geçtikten sonra hastalar daha kötü bir görünüme veya daha başka olumsuz bir yan etki ile karşı karşıya kalmaz.

27. Dudak Dolgusu En Erken Kaç Yaşında?

Tüm dermatolojik estetik uygulamalarında olduğu gibi dudak dolgusu uygulamalarında da aslında belirli  bir yaş sınırlaması yoktur. Fakat hastalara estetik her hangi bir işlem yaptırmadan önce 18 yaşına kadar beklemeleri önerilir.

28. Dudak Dolgusu Kaç Haftada Oturur?

Dolgu uygulamaları dolgu maddelerinin ihtiyaç duyulan alana enjekte edilmesi ile birlikte bölgede etkisini göstermeye başlar. Dolgu uygulamasının yapıldığı günden 1 hafta ile 10 gün sonrasında tam etkisini gösterir.

29. Dolgu Sonrası His Kaybı Yapar mı?

Dolgu maddelerinin içinde lokal anestezi etkisine sahip maddeler bulunabilir. Tercih edilen dolgu maddesinin içinde anestatik etkiye sahip bileşenler olmasa bile dolgu uygulamaları lokal anestezi altında yapıldığı için dudak bölgesinde işlem sırasında ve sonrasında 1 ile 2 saat sürebilecek uyuşukluk hissi ve his kaybı olabilir.

30. Dudak Dolgusu Kaç Gün Şiş Kalır?

Dolgu maddelerinin enjeksiyonu sonrası cilt altı dokusunda ödem gözlemlenebilir. Ödem nedeniyle oluşabilecek şişlik durumu birkaç gün içinde iyileşecektir.

31. Dolgu Sonrası Gülüş Etkilenir mi?

İhtiyaç durumundan fazla uygulanan dolgu enjeksiyonları gülerken dişlerin görünmesini engelleyebilir. Bu durum gülüş bozukluğuna sebep olabilir.

İhtiyaç duyulan miktarda uygulanan dolgu enjeksiyonları ile gülüş bozukluğu riski ortadan kalkar. Hastanın yüzüne uygun olarak bütüncül bir yaklaşım ile uygulanan dolgu enjeksiyonları ile dolgun ve çekici bir dudak görünümü ile gülüşü güzelleştirir.

32. Dudak Dolgusu Eritilebilir Mi?

Uygulanan dudak dolgusu enjeksiyonundan memnun kalmadıysanız, dudak dolgunuz eritilebilir mi? Evet eritilebilir ama bu kullanılan dolgu maddesine bağlıdır.

Eğer, polimetikmetakrilat (PMMA) ve silikon gibi kalıcı maddeler kullanıldıysa bu dolguları eritmek mümkün değildir. Kullanılan dudak dolgusu maddesi hyalüronik asit bazlı ise bu maddeyi eritmek için hyaluronidaz enzimi kullanılır.

Dudak dolgusunu eritme işlemi için dolgunuzun yakınına hyaluronidaz enjeksiyonu yapılır. Hyaluronidaz, hyalüronik asit dolgunun çözünme sürecini hızlandırır.Kalıcı olmayan dolgu maddeleri beklerseniz zaten bir yıl içinde eriyecektir.

Bekleyemediğiniz durumda eritme işlemi yaptırabiliriz ve olabilecek yan etkilerini de göze almak gerekir. Enjeksiyondan sonra 3-4 gün süren şişlik ve morluk yaşabilirsiniz. Eğer bu durum uzarsa kliniğimizi arayayım doktorunuzla görüşmelisiniz.

33. Dudak Dolgusu Burnu Küçük Gösterir mi?

Zamanla dudak bölgesinde hacim kaybı yaşayan ve ince dudaklara sahip hastalarda burnun olduğundan daha büyük gözükmesi gözlemlenmektedir. Dudakların kaybettiği hacmi geri kazanması göreceli olarak burnu daha küçük göstermektedir.

34. Dolgu Zararlı Mı?

Dolgu medikal bir tedavidir. Dermatolog, plastik cerrah,  veya kozmetik cerrah da dahil olmak üzere deneyimli bir uzman doktor tarafından yapıldığında çok güvenlidir.

Dolgu uygulamaları güzellik salonlarında veya spa merkezlerinde yapılmamalıdır.

35. Hamilelikte Dolgu Yaptırılır Mı?

Hamilelik sırasında ve emzirme döneminde estetik uygulamalarının yaptırılmasını önermiyoruz. Dudak dolgusu yaptırmanın güvenli olup olmadığı konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Sonuç olarak, FDA de hamileyken dolgu kullanımını onaylamamıştır.

Yukarıdaki sık sorulan sorularda umarız aradığın cevapları bulabilirsiniz. Önceliklerimizden biri de her zaman hastalarımızın istedikleri tedavi hakkında bilgilendirilmeleri ve onlara en uygun tedaviyi birlikte seçmemizdir.

Dudak dolgusu hakkında daha farklı sorularınız varsa veya kendinize özel bilgilendirme isterseniz WhatsApp üzerinden bize yazabilirsiniz.

Dudağınızın Nasıl Şekillendirilmesini İstersiniz?

Dudaklarınız parmak izi kadar eşsizdir. Dudaklardaki kırışıklık ve çizgilerin şekli kişiye göre değişir. Dudak şekilimiz ailesel olarak bize geçer.

Dudaklarımızda bir asimetri varsa, ince dudaklardan memnun değilsek ya da zaman dudaklarımızın şeklini deforme etmişse, daha güzel ve daha çekici dudaklar istememiz çok doğaldır.

Peki dudaklarımızın daha çekici ve güzel olması için nasıl şekillendireceğiz?

Öncelikle işinin uzmanı bir hekimle görüşmemiz gerekir. Doktorunuzun değerlendirmesi ve sizin isteğiniz yönünde ve ayrıca sizin yüzünüze  uygun bir dudak şekillendirme işlemi yapılır.

Yüzyıllar boyunca değişen dudak çekiciliğindeki şimdiki trend aşırı doldurulmayan doğal görünümlü dudaklardan yana olarak değişmiştir.

Dudak şekillendirmesinde, minik dokunuşlarla abartıdan kaçınarak ve doğal görünümlü bir dolgu uygulaması istenilen sonuçtur.

Dolgu Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

dudak dolgusu
Doğal Görünümlü Dudaklar

Tüm dolgu uygulamalarında olduğu gibi enjeksiyon durumundan sonra morarma riskinin olduğunu bilmeliyiz. Uygulamanın yapıldığı andan itibaren ilk 24 saat boyunca havuz, hamam veya peeling den uzak durmamız gerekir. Enjeksiyon bölgeleri 24 saat içinde iyileşir. 24 saati tamamladıktan sonra tüm aktivitelerimizi yerine getirmeye başlayabiliriz.

Dolgu uygulamasının yapılacağı günden 3 gün öncesinde alkol ve kan sulandırıcı ilaçların kullanılması bırakılmalıdır. Morarma riskini en aza indirebilmek için yüksek oranda şeker ve kafein tüketimi azaltılmalıdır.

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Dolgu işleminden sonra dikkat etmeniz gerekenler:

  • Dudakların aşırı hareket ettirilmemesi gerekir.
  • En az 24 saat boyunca dudaklarınıza ruj, dudak kremi veya başka bir ürün sürmeyin.
  • İltihabı, ağrıyı ve şişmeyi azaltmak için 10 dakikaya kadar bir buz paketi uygulayın.
  • Öpüşmek ve pipet ile bir şeyler içmekten  yani dudağınızı büzüşmesinden kaçının.
  • Dişlerinizi fırçalarken dikkatli olun.
  • Bolca su iç.
  • En az 24 saat egzersiz yapmaktan kaçının.

 Ankara Dudak Dolgusu Fiyatları 2025

Dudak dolgusu 2025fiyatları hakkında bilgi vermeden önce yazının bu bölümünde özellikle şu noktanın altını çizmek gerekir ki işin finansal kısmında sırf daha ucuz diye noname güzellik merkezi ve kuaförlerde dolgu türü ne olursa olsun yaptırılmaya gidilmemeli ve mutlaka bu alanda yetkin tıp doktoru olan uzmanlardan hizmet alınmalıdır.

Fiyatları etkileyen parametreler arasında dolguyu yapacak olan doktorun deneyimi, 1ml dolgu fiyatı, kullanılan dolgu miktarı ve dolgu çeşidi gelmektedir.  Bu yüzden de  dolgu fiyatları değişiklik göstermektedir. Ödeme noktasında ise kişilere farklı ödeme seçenekleri sunularak, kendilerine en uygun ödeme yöntemi ile ödemeleri noktasında kolaylık gösterilmektedir.

 

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA
Güncel

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit toplum genelinde yaygın olarak gözlemlenen bulaşıcı özelliği…