Göz altı ışık dolgusu nedir?
Göz altı ışık dolgusu göz altında zamanla oluşan yağ dokusu kaybı ile yorgun ve çökük görünümü hafifletmek için yapılan hyaluronik asit içerikli bir dolgu maddesidir. Göz altındaki morluk sebebi kılcal damarlarına bağlı olmayan ve göz altı torbası görünümüne yatkın olmayan hastalar için uygun bir tedavi yöntemidir.
Göz altı çukurluğuna sarkma ve çökük yanağın eşlik ettiği durumlarda göz altı ışık dolgusu, yanak dolgusu ile birlikte yapılırsa daha etkili sonuçlar verir. Göz altı bölgesi anatomik yapısı gereği özel bir bölge olduğundan göz altı ışık dolgusu uygulaması deneyimli hekimler tarafından yapılmalıdır.
Göz altı ışık dolgusu ne işe yarar?
Gözler çevrenizdeki mor görünüm, cilt altında destek dokuyu oluşturan yağ dokusunun zaman içinde kaybedilmesi, derinin altında bulunan kas yapısının ve kas içindeki damarsal yapıların görünür hale gelmesi yorgun bir görünüm oluşturur. Yorgun görünümün hafifletilebilmesi için hyaluronic asit içerikli gözaltı dolgu tedavileri yapılabilir.
Göz altı ışık dolgusu nasıl uygulanır?
Gözaltı ışık dolgusu tedavisi kanul yardımı ile yağ dokusunu zamanla kaybeden deri altına enjekte edilir. Gözaltı ışık dolgusu, cilt dokusunun alt katmanlarındaki hidrasyon ihtiyacını arttırır. Cilt rengini iyileştirerek kaybedilen elastikiyetini cilde geri kazandırıp cildin pürüzsüzlüğünü arttırır.
Göz altı dolgusu ne kadar kalıcıdır?
Göz altı dolgusunun kalıcılığı ortalama 6 ay ile 18 ay arasında hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Göz altı dolgusunun uygulandıgı bölge diğer dolgu bölgelerine göre dolaşımı ve hareketi az olduğu için daha uzun süre dolguyu tutar.
Göz altı dolgusunu kimler yaptırabilir?
Fiziksel yorgunluk, yoğun stres, uykusuzluk, hormonal durumlar, korunması güneşe uzan süre maruz kalma, beslenme bozuklukları ve bazı kullanılan ilaçlar göz altında mor bir görünüme sebep olabilir. Gözaltı mor görünümün kılcal damar ve atar damarlardan kaynaklanmadıgı, göz altı torba oluşumuna yatkınlığı olmayan tüm hastalar için gözaltı dolgu tedavisi uygulanabilir.
Göz altı dolgusu sonrası bakım nasıl yapılır?
Göz altı dolgusu tedavisinden sonra herhangi bir bakım yapılmasına gerek yoktur. İşlemin yapıldıgı gün hasta günlük hayatına hemen geri dönebilir. Hasta için işlemin yapıldığı gün yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınması ve uygulamanın yapıldıgı bölgeye baskı yapmaktan kaçınmaları yeterli olacaktır.
Göz altı dolgu işlemi ile ilgili ortalama iyileşme süresi nedir?
Uygulamanın yapıldıgı gün ilk 24 saat uygulama bölgesinde minimum düzeyde şişlik ve kızarıklık olabilir. Soğuk kompresler şişliği hafifletmeye yardımcı olur. Hastalar ilk gece göz altı bölgesine dokunmamalı ve yüksekte yatmalıdır.
Göz altı dolgusu kaç günde oturur?
Dermal dolgu maddelerinin enjeksiyonu uygulandığı anda hemen sonra gözle görülür sonuçlar elde edilir. Dolgunun dokuya tam olarak uyum sağlaması yaklaşık 4 hafta kadar sürer ve bazı dolgular diğerlerinden daha doku altına yayılım sağlar. Hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleri su bağlayıcı olduğundan, hastalara tedaviden bol su içmeleri tavsiye edilir.
Göz altı dolgusu işleminin olası yan etkileri nelerdir?
Göz altı dolgu tedavisinin yaygın, geçici yan etkileri enjeksiyon bölgelerinde kızarıklık ve şişmeyi içerir. Tedavinin daha az karşılaşılan yan etkileri arasında ağrı, morarma, asimetri ve nodül oluşumu yer alır.
Göz altı dolgu işleminin sonuçlarından ne beklemeliyim?
Göz altı dolgusu işleminin sonuçları işlem sırasında hemen gözlemlenmeye başlanır. Bazı hastalar için, istenilen sonuçları elde etmek için bir tekrardan fazla tedavi
Göz altı ışık dolgusu fiyatları 2024
Göz altı ışık dolgusu 2024 fiyatları hastanın ihtiyaç duydugu dermal dolgu miktarına göre, kulanılacak dermal dolgu maddesinin markasına göre ve uygulamayı yapacak olan hekimin deneyimine göre değişik gösterebilir.Göz altı ışık dolgusu tedavi fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.