Cilt hastalıklarını ve cilt ile ilgili sorunları tedavi etmek için kullanılan ilk lazerler 62 yıl önce ortaya çıktı. Oftalmologlar ve dermatologlar lazer ışınlarının biyolojik etkilerini terapötik olanaklarını ilk araştıranlardı. Karbondioksit (CO2) ve Argon lazerleri, hemanjiyomlar gibi iyi huylu vasküler doğum lekelerini ve porto şarabı lekelerini tedavi etmek için yaygın olarak kullanıldı. Lazerle tedavi yöntemi ile lekelerde ciddi iyileşmeler olsa da, yan etki olarak kabul edilemez şekilde skar oluşumuna da neden olmaktaydı. Son 20 yılda lazer teknolojisindeki gelişmeler, birçok cilt rahatsızlığının ve doğuştan gelen kusurların, yara izlerinin tedavisinde ve kırışıklıkların azaltılması ya da yok edilmesinde devrim yarattı. Cilt gençleştirme ve yenileme için de lazer uygulamaları ve ışık teknolojileri büyük gelişme gösterdi.
Lazer tedavileri, cerrahi ve invaziv olmayan, yüzeyin altındaki dokuyu ısıtmak amacıyla ışık dalga boylarının kullanıldığı bir yöntemdir. Bu yöntemle ince çizgiler azaltılabilir, cilt sıkılaştırılabilir, yara izleri düzeltilebilir, istenmeyen tüyler yok edilebilir, hiperpigmantasyon ve dövmeler de yok edilebilir.
Kaç tip lazer vardır?
Dalga boyu ve gücüne göre farklı tedaviler için kullanılan çok çeşitli lazer tipleri vardır. En bilinenleri; alexandrate, ruby, Nd-yag, diode, lazerlerdir.
Lazer Epilasyon Nasıl Etki Eder?
Dermatolojide kullanım alanları nelerdir?
- Epilasyon (kadın ve erkeklerde istenmeyen tüylerde)
- Akne tedavisinde
- Kılcal damar tedavisi
- Damarsal ben tedavisi
- Tırnak mantarı tedavisi
- Lazerle siğil tedavisi
- Rozasea Tedavisi
- Cilt germe
- Saç dökülmesi
- Cilt rejuvenasyon
Yukarıda belirtilen lazer tedavisi uygulamaları Doç. Dr. Ekrem Civaş kliniğinde, özenli bir şekilde hastaların tedavi süreçlerinde kullanılmaktadır.