Siğil tedavisinde elektrokoter ve kriyoterapi gibi yöntemler kullanılırken son yıllarda lazer ile siğil tedavisi kullanılmaya başlanmıştır. Lazer, siğili besleyen damarları yok etme esası ile çalışır. Ayrıca direkt olarak siğil üzerine de etkili olarak tedavi sağlar. Siğillerin şekli bulunduğu bölgeye göre değişebilir, genellikle deriyle aynı renkte, kabarık ve sert görünürler.
Lazer ile Siğil Tedavisi Aşaması Nasıldır?
Öncelikle hasta kliniğimizde detaylı muayene edilir. Ardından hastaya uygulanabilecek tedavi yöntemi ile ilgili doktoru tarafından bilgi verilir. Hasta tedaviyi onaylarsa müdahale odasında işlem uygulanır. Sonrasında yapılması gerekenler doktoru tarafından bilgilendirilir.
Lazer Tedavisi Hangi Tip Siğiller İçin Daha Çok Uygulanır?
Lazer ile tedavi alanları arasında; ayak tabanı, el ve ayak tırnağı çevresinde yer alan siğiller yer alır.
Lazer Tedavisi Ağrılı mıdır?
Ayak tabanı siğillerinde genellikle işlem ağrılıdır ve lokal anesteziye ihtiyaç duyulur. Yassı siğiller ve küçük siğillerde genel olarak lokal anesteziye gerek kalmaz.
Lazer İşleminden Sonra Siğilde Ne Gibi Değişiklik Olacak?
Lazer işleminden sonra siğil çevresinde renkte koyulaşma ve birkaç gün süren ağrı veya rahatsızlık görülebilmesi mümkündür.
Lazer ile Siğil Tedavisi için Kaç Seans Gerekir?
Genellikle 6-8 hafta aralarla 2 seans yeterli olmaktadır. Gerektiği durumlarda ek seans yapılabilir.
Ne Gibi Riskleri Vardır?
Siğil üzerinde su kabarcığı ve geçici morluk oluşabilir. İşlem sonrası hasta tedavinin yapıldıgı bölgede bir hafta veya bazen daha uzun süren ağrıdan bahsedilmektedir.
İşlem Sonrasında iz Kalır mı?
Lazer tedavisi sonrası ve iyileşme prosedürü boyunca siğillerin alındıgı bölgelerde herhangi bir iz beklenmez.
Lazerle Siğil Tedavisinde Tekrarlama Riski Var mıdır?
Lazer ile siğil tedavisi bir kez etkili olmuşsa daha sonradan aynı yerden çıkması beklenen bir durum değildir. Ancak siğil virüsleri bulaşıcı olduklarından başka bir bölgede daha sonradan siğil çıkma olasılığı mevcuttur. Bu sebeple siğilin tamamen iyileştiğinden emin olana kadar hastaların düzenli takip edilmesi gerekir.