Lazerle varis tedavisi nasıl yapılır?
Lazer odaklanmış çoklu bir ışık demetidir. Lazer ısısı bir damarı tahrip eder, bu da orada yara dokusuna dönüşür. Bu yara dokusu damarı kapatır. Kapalı bir damar kan dolaşımını kaybeder ve ölür. Böylece zamanla damar kaybolur. Büyük varis damarları için içeriden daha ince yüzeysel damarlar için ise cildin üzerinden atış atan lazer sistemleri kullanılır.
Kılcal Damar Çatlaması Tedavisi ✓
Lazerle kılcal damar tedavisi nasıl yapılır?
Bu tedavi cildin dış kısmında yapılır. Kılcal damarları ve minik varisleri cildin yüzeyinin hemen altında tedavi edebilir. Tedavi seanslar şeklinde gerçekleşir ve 6-12 hafta aralıklarla gerçekleştirilir. Ortalama seans sayısı genellikle 2-3 seans arasında değişir. Bu lazerle tedavi edilecek bölgenin büyüklüğü ile ilişkilidir.
Tedavi sonrası nelere dikkat edilmelidir?
İşlem sırasında kızarma, kabarma görülebilir. Böyle olması doğaldır. İşlem sonrası uzman doktorun önerdiği kremi kullanmak ve işlem yapılan bölgeyi güneş ışınlarına karşı korumak oldukça önemlidir. Doktorunuz lazer işlemi sonrası sizi ayrıntılı olarak bilgilendirecektir.
Lazerle varis ve kılcal tedavisinin riskleri nelerdir?
Lazer sonrası kalan kızarıklık birkaç saat ile birkaç gün arasında devam edebilir. Genellikle kalıcı bir leke veya iz beklenmez. Tabi ki riskler tüm uygulamalarda olduğu gibi kullanılan sistem ve uygulamayı yapan doktorun deneyimi ile ilişkili olarak değişebilir.
Varis damarlarının sebebi nedir?
Kalıtım, varis damarlarının önde gelen nedenidir ve bu durum genellikle birden fazla aile üyesini etkiler. Diğer faktörler, gebelikler, kazalar veya uzun süre ayakta durma, oturma gerektiren işler gibi bazı yaşam olaylarını içerir.
Varis ve kılcal damarlar tehlikeli midir?
Ağrıya ve yaşam kalitesine olan etkisine ek olarak, varisler kendi kendine iyileşemez. Aslında zamanla daha da kötüleşir. Varisler tedavi edilmediğinde derinin renginde koyulaşma, kronik şişme olur ve varis tedavisi zor bir tedavidir.
Kılcal damarlar nadiren ciddi bir sağlık problemi oluşturur ancak bacakta rahatsız edici durumlara sebep olurlar. ABD Sağlık ve İnsan Hakları Hizmetleri’ne göre kadınların %50-55’nde, erkeklerin %40-45’nde damar sorunu görülüyor. 50 yaş üzeri insanların yarısı varis problemiyle uğraşıyor.
Damarlarımı ne zaman ve hangi durumda doktora göstermeliyim?
Ağrı, kramp, kaşıntı, yanma, şişme, bacaklardaki yorgunluk ve huzursuzluk gibi durumlarda tedaviye başvurulmalıdır. Bu semptomlar genellikle gün boyu ayakta durduktan sonra daha kötüleşir ve hareketliliği azaltıp gününüzü etkileyebilir.
Doktor teşhisi nasıl koyar?
Uzman doktor ultrason muayenesi veya direk sorunlu yerin incelenmesi ile, hastanın varis durumunu iyice anlar ve hastanın kendi durumuna uygun tedavi planı hazırlar. Tedavi süresince düzenli aralıklarla kontrol sağlanır. Tedavi için hastaya gerekli seçenekleri sunar.