Mikro iğneleme Nedir?
Perkütan(deri geçişli) kollajen indüksiyon tedavisi olarak da adlandırılan mikro iğneleme, cildin içinde minik kanallar oluşturarak, serumları ve aktif bileşenleri daha verimli bir şekilde cildin alt tabakalarına iletilmesini sağlayan, ciltte kolajen üretimini teşvik eden, cilt dokusunu ve tonunu iyileştirebilen bir tedavi yöntemidir.
Küçük iğneler kullanılarak yapılan mikro yaralanmalar cilt üzerinde iz bırakmadan cildin kendi kendini doğal olarak onarmasına yardımcı olur. Cildin kendini onarma sürecinde; tedavi cildin yeni kolajen (cildi sıkı, pürüzsüz ve genç yapan elastik lifler) üretmesini teşvik eder.
Yaş aldıkça ciltteki kolajen seviyesi azalır ve sadece cilt kendini onarım sürecindeyken yeni kolajen üretir. Kırışıklıkların, sivilce izlerinin, genişlemiş gözeneklerin ve çatlakların tedavisi için kullanılan mikro iğneleme tedavi yöntemi dermatolojik cilt bakımı olarak da adlandırılr. Estetik dermatoloji alanında olumlu geriye dönüşler sağlanan bir yöntemdir.
Mikro iğneleme Tedavi Alanları Nelerdir?
Mikroiğneleme uygulaması;
- Ameliyat izleri,
- Akne izleri,
- Yara izleri,
- Yanık izleri,
- İnce kırışıklıklar
- Genişlemiş gözenekler,
- Cilt çatlakları
- Yaşlılık lekeleri gibi cilt yüzeyinde renk düzensizliğine neden olan çeşitli cilt sorunlarının tedavisi için de kullanılır.
Mikro iğneleme Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?
Mikroiğneleme tedavisinin uygulanmasından sonra birkaç gün sürebilen şişlik, kızarıklık ve ciltte pullanma gibi geçici bir durum görülebilir. Ama daha ciddi bir yan etki farkederseniz doktorunuzu arayabilirsiniz.
Doktorunuz tedavi sonrası cildiniz güneşe karşı daha duyarlı olacağı için güneşten koruyucu krem kullanmayı önerecektir.
Mikroiğnelemeden sonra cildiniz yeni dokuyu gençleştirmek için hızlı bir şekilde çalışır. Tedavinin sonuçları birkaç hafta içinde görülmeye başlar. Tedavinin sonuçlarını korumak için birden fazla seans gerekir. Doktorunuz size uygun tedavi planını önerecektir.
Mikro iğneleme Tedavisi için Uygun Olmayan Hasta Modeli Nedir?
Mikroiğneleme tedavisi aktif sivilce ve akne sorunu olan hastalar için uygun bir tedavi yöntemi değildir. Ama tedaviye başlanabilmesi için önce aktif dönemin sonlanması gerekir.
Ayrıca oral uçuk sorunu olan hastalar için de mikroiğneleme uygun bir tedavi yöntemi olmaz. Çünkü oral uçuk öyküsü olan hastalarda mikroiğneleme işlemi yeni bir uçuk oluşumunu tetikler. Bu nedenle tedaviyi takip eden bir hafta boyunca hastaların oral antiviral ilaçlar kullanması gerekir.
Bununla beraber sedef hastası veya egzaması olanlar, açık yaraları olanlar, radyasyon tedavisi görenler ve hamileler için de uygun bir tedavi yöntemi değildir.
Mikro iğneleme Ugulaması Sırasında Ağrı Hissi Oluşur Mu?
Ağrı hissi kullanılan iğnelerin uzunluğuna bağlıdır. 0.5 mm den uzun olan iğnelerde ağrı oluşabilmektedir. Fakat doktor veya asistanı Dermapen işleminden önce hastanın yüzüne topical anestezi kremler sürerek ağrı hissinin azalmasını sağlayabilir. Hasta işlem süresince daha az ağrı hisseder.
Mikro iğneleme uygulaması farklı sistemlerle yapılmaktadır. Kliniğimizde en son geliştirilen sistem Dermapen ile mikroiğneleme işlemi yapılır. Dermapen, daha hızlı ve etkili, hasta için konforlu bir mikroiğneleme sistemidir. Cilt bakımı ve cildin gençleştirmesi için etkili bir yöntemdir.