Saç Kök Hücre Tedavisi

Otolog Kök Hücre Saç Ekimi

Saç Kök Hücre T edavisi, Otolog Kök Hücre Tedavisi, Saç Dökülmesi Tedavi Yöntemi, Regenera Activa, Saç Dökülmesi Tedavisi Ankara Otolog saç kök hücre transferi andogenetik alopesi ve diğer saç kaybı problemleriyle mücadele etmek amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemidir. Uygulama tek seanstır. Tedavide hastalara kendi (otolog) hücrelerinin süspansiyonu enjekte edilir. Enjekte edilen kök hücreler uygulama yapılan bölgede mitoz bölünme yoluyla progenitor (öncül) hücrelerin sayısının artışını sağlar böylece vücut dokularını yeniler. Yapılan bilimsel çalışmalarda kök hücre tedavisinin etkinliği kanıtlamıştır.

Kulak arkasından 2 adet 2.5 mm çapında saç köklerini içeren deri parçası alınarak 50 mikrondan daha küçük parçacıklara ayrılır. Bir çözelti haline dönüştürülen saç kök hücreleri dökülmekte olan saçlı deri alanlarına enjekte edilir. Uygulama ile ilgili sonuçların görülmesi 2-3 ay kadar sürer. Diğer tedavilerle kombine edilmesi tedavi etkinliğini artırır.

Kadınlarda Saç Dökülmesi ✓

Erkeklerde Saç Dökülmesi ✓

Saç Kök Hücre Tedavisinin Faydaları ve Avantajları Nelerdir?

  • Ayaktan tedavi prosedürüdür.
  • Doğal saç büyümesini destekler.
  • Alerjik reaksiyonlar, enfeksiyon veya saç derisinin tahrişi gibi diğer tedavilerin yan etkileri yoktur.
  • Zayıf veya yaşlı folikülleri uyarır.
  • Saç foliküllerini güçlendirir.
  • Saç dökülmesi sürecini durdurabilir.
  • İnce ve hasarlı saçları iyileştirebilir.
  • Mevcut saçları güçlendirir.

Saç Kök Hücre Tedavisi Konusunda Son Gelişmeler

Elimizdeki mevcut tedaviler genetik saç dökülmesini durdurmaktan çok ancak yavaşlatabilmektedir. Son yıllarda kök hücre veya diğer ismi ile otolog hücre transferi tedavileri umut vadetmektedir. Bu tedavi ile bir evreye kadar genetik saç dökülmesi olan hastalar fayda görür.

Saç Kök Hücre Tedavisi Ekrem Civas Ankara

Saç Kök Hücre Tedavisi veya Stem Cell Tedavi Nedir?

Kök hücreler, vücutta bulunan farklı hücre türlerine dönüşme potansiyeline sahip hücrelerdir. Bunlar, vücutta belirli bir iş yapamayan ve bir görev üzerinde uzmanlaşmamış hücrelerdir. Bu hücreler kök hücre olarak vücutta kalır diğer hücre türleri olmak için kendilerini bölebilir ve yenileyebilirler. Hasarlı dokuları bölerek ve değiştirerek vücuttaki belirli dokuları onarmaya yardımcı olurlar.

Kök Hücre Tedavisi ile Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?

Erkek ve kadınlarda genetik nedenlere bağlı saç dökülmelerinin tedavisinde kullanılır. Saç dökülmesinin erken dönemlerinde kullanılan hastalarda daha iyi sonuç alınır.

Saç Kök Hücreleri Nasıl Elde Edilir?

Kulak arkasından alınan 2.5 mm çapında yağ dokusuna kadar inen kalınlıkta deri adaları çıkarılarak özel bir alet içine yerleştirilir. Alet içinde deri adaları bir kök hücre süspansiyonu olarak hazırlanır.

Kök Hücre Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kulak arkasından elde edilen deri adacıkları mikron düzeyinde partiküllere ayrıştırılarak saçların dökülmeye başladığı cilt alanlarına enjekte edilir. İşlem yaklaşık olarak bir saat kadar sürer.

Saç kök hücre tedavisi ne kadar sürer? Saç Ekiminde Kök Hücre Tedavisi İşlemi Ağrılı Mıdır?

Deri adacıkların alınacağı bölgeye lokal anestezi yapıldığından işlem esnasında ağrı olmaz. Kök hücre enjeksiyonu ise 32 G iğnelerle yapıldığından ağrı düşük düzeyde hissedilir.

Saç Kök Hücre Tedavilerinin Sonuçları Ne Zaman Görülmeye Başlar?

İşlemden bir ay sonra nakledilen kök hücreler etkisini göstermeye başlar, maksimum sonuçlar 6-12 ayda görülür.

Kök Hücre Tedavisi Hangi Yaştan Sonra Yapılabilir?

Tedavi için bir yaş sınırı henüz yoktur. Önemli olan saç dökülmesi ilerlemeden yapılmasıdır.

Saç Kök Hücre Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?

Hastanın kendi dokusundan yapıldığı için alerji veya otoimmun riskler söz konusu değildir. Ayrıca yabancı bir madde katkısı yoktur. Deri adalarının çıkarıldığı bölgede sterilizasyona dikkat edilmelidir aksi halde enfeksyon gibi riskler oluşabilir.

Kök hücre tedavisi saç çıkarır mi? Kök Hücre Tedavisi ile Saç Ekiminden Sonra Nelere Dikkat Etmeliyim?

Birkaç gün süre ile deri adalarının alındığı bölgeye enfeksiyon için antibiyotikli, krem uygulamak yeterli olacaktır.

Ankara Saç Ekimi

Saç Kök Hücre Tedavisi Saç Ekiminin Yerine Geçer Mi?

Saç dökülmesi gerçekleşmiş ve köklerini kaybetmiş olan hastalar ile saç dökülmesinin geç evrelerinde saç kök hücre tedavilerinin bir faydası olmayacaktır.

Saç Kök Hücre Tedavisi Saç Ekimi İle Kombine Edilebilir Mi?

İşlemin birlikte yapılmasının faydalı olacağını gösteren sonuçlar yoktur. Genel kanı ayrı uygulamalar olarak düşünülmesidir.

Kök hücre tedavisi yeni saç çıkarmaz ancak incelmiş, zayıflamış ve ölmek üzere olan saç köklerinin yeniden canlanması için gerekli dolaşımın tekrar oluşturulmasını sağlar. Genetik saç dökülmesinden etkilenen saç kökleri öncelikle dolaşımlarını kaybederler.

Saç kök hücreleri ve ile saç kökleri çevresinde yer alan damarsal yapılara ait progenitor yani öncü hücreler bu bölgeye enjekte edilerek yeniden canlanmaları sağlanır. Bu sayede görünmeyen incelmiş saçlar görünür hale gelerek sanki yeni çıkmış gibi bir izlenim yaratabilir. Tamamen saçsız bir alandan yeni saç çıkarma işlemi ancak saç klonlama tekniği ile mümkündür.

Saç kök hücre tedavisi yaklaşık olarak bir saat sürer. İşlem kök hücrelerin alınacağı bölge 1 cm çapında çevredeki saçların kapatacağı şekilde tıraşlanır. Bölgeye lokal anestezi yapılır. Sonrasında kök hücreler 2.5 mm çapında tek kullanımlık miltex punch ile alınır. Elde edilen doku özel bir makine ve blenderden geçirilerek kök hücre süspansiyonu elde edilir. Elde edilen süspansiyon saç dökülmesi alanlarına enjekte edilir.

Saç hücreleri dolaşımını ve dolayısı ile enerjisini kaybedince ölürler. Tabi bu süreç hemen gerçekleşmez. Genetik ve hormonsal faktörlerden etkilene saç kökleri öncelikle mikro damarlarını kaybetmeye başlar. Daha az beslenir. Oksijen miktarı azalır. Son evrede artık enerjisini üretemez ve ölür.

Olmayan bir bölgeden veya saçsız alandan saç çıkarmak ancak klonlama ile mümkünüdür. Bu konuda çalışmalar yoğun olarak devam etmektedir. Saç klonlamanın artık son aşamaya geldiğini söyleyebiliriz. Sonraki aşamalar ise hayvan denemeleri ve gönüllü insan denemeleri şeklinde olacaktır. Klonlama uygulanmaya başlandığında artık tamamen saçı dökülmüş saç ekimi için yeterli donoru olmayan insanlar dahil eski saçlarına kavuşabilecektir.

Saçsız alandan saç çıkarmak sadece klonlama ile mümkündür. Ancak saçsız gibi görünen seyrelmiş bölgelerden yeni saç çıkarmak kök hücre tedavileri, lazer tedavileri ve ilaçlarla mümkün olabilir. Tabi ki saç dökülmesinin erken dönemlerinde müdahale etmek kaydı ile. Saç dökülmesi süreci tamamlanıp tam kellik oluştuktan sonra klonlama dışında seçenek yoktur. Saç dökülmesinin erken evrelerinde doktora başvurmak bu yüzden çok önemlidir.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA
Güncel

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit toplum genelinde yaygın olarak gözlemlenen bulaşıcı özelliği…