Sakal Ekimi Ankara

sakal ekimi ankara, sakal ekimi Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal ekimi, FUE tekniği ile yapılır.  FUE tekniği hastanın donör bölgede çizgisel bir iz kalmaması için kullanılır. İşlem 4-5 saat sürer ve hastanın beklentisine göre başın arkasından sakal bölgesine 800-1500 greft aktarılır. Sakal ekiminde sadece 1s (tek kıl içeren foliküler üniteler) veya 2s FU kullanılır. Daha doğal görünümlü bir sonuca ulaşabilmek için gri saç kökleri ile birlikte renkli kökler dağıtılarak nakil bölgesine ekim yapılır.

Sakal iyileştikçe greftlerin yerleştirildiği bölgenin çevresinde kabuklar oluşur. Kabukların dökülmesi yaklaşık 1-2 hafta sürebilir. Alan bir süre hafif kırmızı kalır ve kızarıklık 1-2 ay içinde yavaş yavaş kaybolur. Ekilen sakal ameliyattan 2-3 ay sonra çıkmaya başlar. Tam sonuçların görülmesi 1 yıl sonra gerçekleşir. Ekilen sakal, ömür boyu kalıcıdır.

Neden Sakal Ekimi Ameliyatı Yapılır?

Sakal rekonstrüksiyonu, estetik nedenlerle yapılan bir tedavi yöntemidir. Yüz kıllarının yoğunluğunu ve şeklini iyileştirmek, daha belirgin bir sakal, bıyık veya favorilere sahip olmak isteyen hastalara sakal rekonstrüksiyonu yapılabilir.

Sakal Ekimi İçin Kimler İyi Bir Adaydır?

  • Yamalı sakalı olan hastalar
  • Seyrek sakal görünümü olan hastalar
  • Sakalını doldurmak veya şekillendirmek isteyen hastalar

Tam Bir Sakal Görünümü İçin Kaç Greft Gerekir?

Genelde yaklaşık 2000-2500 greft doğal yoğunlukta dolgun bir sakalın kapatılması için yeterlidir.

Sakal Rekonstrüksiyonu Ağrılı Bir İşlem Midir?

Hayır, işlem lokal anestezi altında yapıldığı için ağrısızdır.

Yeni Ekilen Greftleri Korumak İçin Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

İlk 3 gün yemek yerken ve konuşurken yüz hareketlerine çok dikkat etmelidir. Konuşurken ifadeler sınırlandırılmalıdır. Çok fazla çiğneme gerektirmeyen yumuşak yiyecekler tercih edilmelidir. Ekilen greftlerin üzerine sürtünmeyi ve friksiyonu önlemek için yukarı bakacak şekilde uyunmalıdır.

Ameliyattan Sonra Yüz Nasıl Yıkanır?

İlk hafta ekilen kıllar şampuan ve su ile hafifçe yıkanmalıdır ve ardından nazikçe durulama gerekir. Çok sıcak su kullanılmamalıdır. Yeni ekilen bölgeye çok fazla baskı uygulanmamalı veya ovalanmamalıdır.

Ameliyattan Sonra Ne Zaman Tıraş Olmaya Başlanabilir?

Sakal ekiminden 2-3 hafta sonra tıraş olmak idealdir. Tıraş olmayı düşünmeden önce cildin iyileştiğinden ve tüm kabukların döküldüğünden emin olunmalıdır. O andan itibaren her zamanki gibi tıraş olmaya devam edebilir. Ekilen sakal normal şekilde uzar, böylece istenildiği  gibi tıraş edilebilir ve düzeltilebilir.

Sakal Ekiminin Riskleri ve Yan Etkileri Nelerdir?

Sakal ekiminin tüm yan etkileri geçicidir; Çoğunlukla ameliyattan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar. Cilt tamamen iyileştiğinde kaybolur. Bazı hastalar ameliyattan birkaç gün sonra şişlik, kabuklanma, kızarıklık, kaşıntı ve hafif ağrı / rahatsızlık duyabilir.

Ankara’ da Sakal Ekimi

Ankara sakal ekimi yapan çok sayıda doktor vardır, ancak kalitenin derecesi ve sonuçları doktorun becerilerine bağlıdır. Doç. Dr. Ekrem Civas ve ekibi  doğal görünümlü sakal, bıyık ve favorileri şekillendirme ve tasarlama sanatını mükemmelleştirmiştir. Greftlerin yoğunluğu, yönü, şekilleri ve hastaların sakal yapıları, Doç. Dr.  Ekrem Civas ve ekibinin sakal ekimini gerçekleştirirken dikkate aldığı en önemli hususlardan bazılarıdır.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA
Güncel

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit toplum genelinde yaygın olarak gözlemlenen bulaşıcı özelliği…