Boyun ve Yüzdeki Yaşlanma Etkileri Hangi Yaşlarda Başlar?

Boyun ve Yüzdeki Yaşlanma Etkileri Hangi Yaşlarda Başlar, boyun kırışıklıklarının tedavisi, boyunestetiği ankara, boyun kırışıklıkları tedavisi ankara Ciltte oluşan deformasyonun kanıtlanmış bir sebebi var mıdır?

Yaşlanmadan yaş almak şimdilik mümkün değildir. Bilim insanları bu konuda farklı  yöntemler kullanarak araştırmalar yapmaya devam etmektedir. Bu arada bizlere de tavsiyeleri sağlıklı ve uzun yaşamak için dengeli beslenmeyi, egzersiz yapmayı ve güçlü sosyal ilişkilere sahip olmayı önermektedirler.

Genetik yatkınlıktan kaynaklı erken yaşlanma, yanlış beslenme, alkol, sigara vb. Sarışınlar esmerlere oranla daha erken yaşlanır vs… sebeplere bağlı gelişir.

Cilt değişiklikleri yaşlanmanın en gözle görülür belirtisidir. Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra  başlar, menopoz ile birlikte hızlanır.

Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir. Aslında bunların içinde en önemlisinin güneş ışınları olduğunu söyleyebiliriz. Aslında basit olarak vücudumuzda güneşe maruz kalan deri bölgelerimizle diğerlerinide kıyaslayarak rahatlıkla anlayabiliriz. Cildimizde bulunan doğal pigment ,(melanositler) güneşten ve ışınlarından bir yere kadar korunmamızı sağlar.

Mavi gözlüler ve açık renk cilt tipi olanlar daha fazla güneş ışınlarından etkilenirler. Yaşla beraber cilt incelir, suyunu kaybeder, melanosit azalır ve böylece cilt dış etkenlere karşı daha hassas hale gelir. Koyu ciltler güneşten daha az etkilenirler. Sigara kullanımı kırışıklıkların artmasında ve yaşlanmada diğer bir negatif faktördür.

Şehirde stresli bir iş ortamında çalışanların kırsal kesimde yaşayanlara oranla daha fazla cilt deformasyonları yaşadığı söylenebilir mi?

Bölgesel farklılık gözlenir mi? (Doğu ve Batı illleri Karşılaştırması)

Metropol yaşamı kirlilik, toksik maddeler, stres, sağlıklı olmayan yeme alışkanlıkları ve yeme kaynakları yaşlanmayı hızlandırır. Aşırı sıcak ve güneşin etkilerinin yüksek olduğu bölgelerde yaşayan açık renkli cilt yapısına sahip olanlar daha hızlı yaşlanırlar. Kırsalda cilt rengi ve güneş ile kurulan ilişki yaşlanma sürecini etkiler.

Cilt deformasyonu erkekler de mi, kadınlar da mı daha erken yaşta görülür?

Erkekler ile kadınlar arasındaki cilt deformasyonunun popülasyonda dağılımı Nasıldır?

Erkeklerde cilt kalınlığı, kollajen yoğunluğu, cilt yapısı ve nem düzeyleri kadınlardan tamamen farklıdır. Kollajen yoğunluğu arasındaki fark neredeyse kadınlarla erkekler arasında 15 yıla kadar cilt yaşı farkı oluşturabilir. Ancak kadınların güneş koruyucu kremler ve çevresel faktörlere karşı dikkat etmeleri, daha doğrusu cilt sağlıklarına önem vermeleri bu farkın bu düzeyde açılmasına engel olur. Bir diğer önemli fark ise erkeklerde deride yağ üretiminin çok daha yüksek düzeylerde olmasıdır.

Cilt deformasyonlarının tedavisi için kullanılan yöntemler nelerdir?

Cilt yaşlanmasının en belirgin belirtileri kırışıklık, sarkma ve yaşlılık lekeleridir. Bunların herbirine karşı kimyasal yöntemler ve lazer ışık tedavileri kullanılmaktadır. Son yıllarda kimyasal yöntemlerin yerini neredeyse tamamen lazer ve kızılötesi ışın tedavileri almıştır.

Ameliyatsız boyun ve yüz germe işleminin cerrahiye göre üstünlükleri var mıdır? Hastaya sağladığı avantajlar nelerdir?

Estetik için yüz ve boyun germe operasyonlarında dünyada kullanılan son teknoloji denilebilir mi?  Ameliyatsız boyun ve yüz germe operasyonunda nasıl bir teknoloji kullanılıyor, operasyon ne kadar sürüyor? Kalıcı sonuçlar elde ediliyor mu? Operasyon için uygun bir zaman dilimi var mı (Kış ayları vs)? Bu operasyonları kaç yaşından sonra öneriyorsunuz? Operasyonun yapılamayacağı hastalar var mı (Birden fazla hastalığı olanlar vs) ?

Sarkma için daha önceden tek yöntem olarak kullanılan cerrahi tedavi bugün artık önemli oranda yerini ameliyatsız yöntemlere bırakmıştır. Tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi ameliyatların doğasından kaynaklı riskleri vardır. Her ne kadar son yıllarda cerrahi komplikasyonlar azalmışsada hastalar yinede risksiz yöntemleri önemsemektedirler.

Lazerle cilt germe prosedürü iş ve güç kaybı oluşturmadan anesteziye ihtiyaç duymayan uygulamalardır. Kullanılan lazer ve kızıl ötesi ışık teknolojileri, yeterli klinik çalışma yapılmış olması kaydı ile güvenli ve etkili sonuçlar oluşturulabilir. Bunların çalışma prensipleri ,cildi yakmadan cildin orta tabakasını belli bir ısıya yükselterek fibroblast ve dolayısı ile kollajen artışı sağlamaktır. Aslında cildin yaşlanmayla kaybettiği kollajeni bir oranda yerine koyarlar. Yüz ve boyun cildinde doğal bir gerginlik oluşur. Hastalar bunu hemen işlemden sonra farkederler, etki 4-6 ay içinde maksimum seviyeye ulaşır.

İşlem yaklaşık bir saat sürüyor, işlem sonrasında 1 hafta güneşlenmemek gerekiyor. En önemli risk ciltte yanık oluşmasıdır. Lazer mühendisliği ve ışık doku etkileşimlerindeki gelişmeler, başlıklarda geliştirilen ön ve arka soğutma aparatları sistemlerin komplikasyonlarının yok denecek kadar az düzeylere inmesine yardımcı olmuştur.

Noninvazif teknolojiler ciltte yara veya soyma işlemi yapmadığından işgücü veya sosyal hayatta kayıp yapmayacaktır. Istenmeyen sonuçların görülmemesi ve komplikasyon oranlarının oldukça düşük olması avantajlar içinde yer alır. Diğer önemli avantaj doğal yoldan gençleşme prosedürü olarak tanımlanabilir.

Işlem yaşlanma sürecinin başladığı 30 lu yaşlardan itibaren uygulanabilir. Bu yaşlarda fibroblast kaybı hızlanır, hızlanma menopoz döneminde özellikle üst seviyelere çıkar. Sarkmanın başlangıç döneminde koruyucu, ilerlediği zamanda ise düzeltici olarak kullanılabilir.

Özellikle kadınların ilgi gösterdiği bu tip operasyonlara erkekler de ilgi göstermeye başladı, bu konuda görüş ve gözlemleriniz nelerdir?

İnsan ömrü uzadıkça genç görünme isteği her iki cins içinde artmıştır. Toplumun estetiğe bakışı ve genç görünme isteği artık diğer sağlık ihtiyaçları gibi algılanmaya başlandı. Bugün erkeklerinde kadınlar kadar bu konulara ilgili olduklarını söyleyebiliriz.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA
Güncel

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit toplum genelinde yaygın olarak gözlemlenen bulaşıcı özelliği…